"Kauneus on katsojan silmässä".

Niin moni asia voi olla kaunis; sää, koru, maa, taivas, ihminen, hymy, luonne, persoona, neulos, vaate, luonto, eläin, ystävyys, rakkaus, kulkuväline, talo, huone, kangas, jopa ruumisarkku - ainakin Googlen kuvahaun mukaan, kun laitoin hakusanaksi "kaunis".

Nykyään vain tietty ihmismalli on kaunis. Sellainen laiha, isorintainen malli. Itseasiassa rintojenkaan ei tarvitse olla isot. Kunhan on laiha. Luinen. Kova.

Minusta kaunista on pehmeys. Luontevat kaarteet. En kiellä, ettenkö kadehdi julkimoilta heidän kroppaansa, mutta en silti välttämättä itse haluaisi olla se kaikkein laihin.

Mukavat rinnat, solakat käsivarret ja reidet, pyöreä lantio ja peppu. About siinä se. Ei liikaa luita. Lantion luut saa hiukan näkyä, jos ei seisaaltaan näy, niin makuulla ainakin. Solisluutkin on kivat kun eivät törrötä paljaina, vaan sopivasti.

Mutta se on minun makuni. Ainakin nyt.

Toiset tykkää tikuista ja toiset takuista. Saattaa se olla kiinni päivästäkin.

Itse olen lihonut entisestä, nyt ajatellen, kadehdittavasta koostani, kaksikymmentä kiloa ja rapiat. En ole aloittamassa varsinaista laihdutusta, tai mitään sinnepäinkään, mutta ajattelin alkaa keräillä kuvia tänne kaikesta kauniista, myös niistä kauniina pitämistäni ihmisistä, josko siinä sivussa vaikka vähän sitten psyykkaisin itseäni pysymään erossa liiasta sipsien syömisestä, tai ehkä innostun liikkumaan enemmän, sekin tasapainottaisi elämää.

Katsellaan mihin tämä etenee, luvassa kuvia kaikesta kauniista mikä minua miellyttää, ihan sama onko kyseessä ihmisvartalo tai vaikkapa rakennus. Tässä on kyse siitä itsestään; kaikesta kauniista. :)

                                1216001.jpg
           Cate Blanchett - ei aina niin kaunis, mutta tässä kuvassa hyvin klassinen.